Sunday, May 15, 2011

Kehidupan Suami Isteri

Assalamualaikum :)

Gambar Hiasan


SEMASA BERDATING :

6  minggu : "i love u , i miss u , i need u"
6  bulan : "of course i love u darling"
6  tahun : "iya lah , kalau tidak buat apa i kawin dengan u"
  
HADIAH HARI ULANG TAHUN :

6  minggu : "honey , i hope u suka cincin yang i belikan untuk u"
6  bulan : "i belikan lukisan , nampak sesuai dengan ruang tamu" 
6  tahun : "ni i kasi duit , u beli lah sendiri apa yang u nak"

MASAKAN :

 6  minggu : "wah , tak sangka i . pandai jugak u masak , rasa pun sedappp !!!"
6  bulan : "kita makan apa malam ini darling ???"
6  tahun : "hahh !!!! lauk ni lagi ??? bosannnnn !!!"

MENONTON TV :

6  minggu : "darlingggggg , kita nak tengok cerita apa malam ni ????"
6  bulan : "sekejap lah , cerita ni bagus lah"
6  tahun : "jangan tukar2 saluran TV tu boleh tak ???"

HOLIDAY  PLANNING :

6  minggu : "macam mana kalau kita pergi holiday ke Paris atau ke tempat yang u nak darling ???"
6  bulan : "kita ke Port Dickson aje la , tak perlu naik flight" 
6  tahun : "jalan- jalan ??? duduk rumah aje tak boleh ??? buang duit je"

SEBELUM  TIDUR :

6  minggu : "good night darlinggggg . mimpi  i tau malam ni"
6  bulan  : "tolong matikan lampu tu , silau la . sakit mata i"
6  tahun : "sana  sikit lah . tidur tu kalau tak mengepit tak boleh ke ??? dah la bau masam ! "

Kredit : Buku 1001 Cerita - Jenaka Selamba Santai
Thank you for reading ;p

6 comments:

Anis Anisa said...

hahahahahahhaha

Aqilah Kamarudin said...

Anis Anisa : hahaahhahaahaha . jom gelak bebanyak lagi . hehe :)

Qamarul said...

yg last tu tambah sket..

tidur nak bekepit jer. dah la masam. hehehe

Aqilah Kamarudin said...

ok , dah tambah dah . hahahaha

miss Sushi ♥♥ said...

yang last bpak kurang ajar.:p

Aqilah Kamarudin said...

miss Sushi ♥♥ : haha . mamat kat atas ni suruh tambah ayat . haha