Thursday, December 15, 2011

Teka - Teki Yang Perlu Diberi Penampar 1

Assalamualaikum.


1) Lubang apa yang rasanya hangat, nikmat dan nyaman?
= LUBANGun pagi - pagi, tarik selimut pastu lu tidur balik.


2) Minyak apa yang yang disukai oleh lelaki?
= MINYAKsikan pertandingan bola sepak Liga-M. Opsss! Salah. EPL la. 


3) Kuih apa yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
= Kuih salah bikin.


4) Binatang apa yang power dalam bab - bab berkarate?
= Kuda belang. Cuba kira berapa black belt dia ada. 


5) Siapa yang menemukan dompet kulit?
= Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan kepada saya dengan segera. 


6) Pintu apa yang walaupun dengan 10 orang pun tak boleh nak tolak? 
= Pintu yang ada tulis 'TARIK'. 


7) Saya ada 3 kepala,4 tangan dan 5 kaki. Siapakah saya?
= Pembohong.


8) Apa dia "Jauh di mata, dekat di hati"?
= Usus.


9) Binatang apa yang seluruh anggota tubuhnya dekat kepala? 
= Kutu rambut.


10) Nenek siapa jalannya meloncat - loncat?
= Neneknya si Katak.








Kredit: Facebook Thank you for reading ;p

4 comments:

Teenager Housemaid said...

hahaha..seriusly kelakar..;p

Aqilah Kamarudin said...

Teenager Housemaid: lawak memang nak kena penampar ni. haha

zaty said...

ahahahahaha..yg first tu semacam je. :DD

Aqilah Kamarudin said...

zaty: jangan fikir benda lain. haha